Sommar i Sunne

Kanarieöarna, Barcelona, eller varför inte Sunne...
Håller du på att planera din semester i sommar?

Sunne ligger i hjärtat av Värmland, cirka 7 mil norr om Karlstad.
Här kommer lite tips på vad du och din familj kan göra i Sunne i sommar!

Sunne Sommarland

Här har alla, oavsett ålder, roligt i flera dagar. Ett helt land fullt av häftiga vattenattraktioner såsom Fritt Fall, tube-racers, vattenrutschbanor, barnpoolsområde, lazy river, Hajklubb och mycket mera. Sommarlandet är ett utomhusbad och är öppet sommartid från mitten av juni till någon vecka in i augusti. Du kan ta del av ett flertal uppträdanden under sommaren med kända artister som ingår i entrépriset. Restaurang, kiosker och shop finns på området.

Rottneros park

Välkommen till Sagans land! Rottneros Park är "Ekeby" i Selma Lagerlöfs bok "Gösta Berlings Saga" och erbjuder dig att ta del av atmosfären. Här finner du en vackert anlagd blomster- och skulpturpark där du kan strosa i prunkande miljöer och njuta av det vackra i form av blommor, växter och skulpturer. Lyssna till härlig klassisk musik vid Millesfontänen, inspireras av de unika Idéträdgårdarna och smaka lokalproducerat i caféet. Du kan även ta med barnen - i parken finns Värmlands största lekpark "Nils Holgerssons äventyrspark". Här kan barnen klättra i piratskeppet, åka piratflotte över dammen, hoppa studsmatta, åka elbilar och mycket annat. Passar för barn upp till ca 11 år. Öppet juni - augusti.

Mårbacka Minnesgård

Mårbacka är Selma Lagerlöfs barndomshem. Selma Lagerlöf är bland annat berömd för sina böcker Gösta Berlings Saga och Nils Holgerssons underbara resa. Du kan ta del av en guidad visning inne i Mårbacka där du reser tillbaka i tiden, och området inbjuder till en tur på egen hand. Här finns café och butik, och för barnfamiljer finns en egen hörna i butiken, tipspromenader och skattjakt på området.

Västanå Teater

Den är lika efterlängtad varje år - Västanå Teaters föreställning i den smått berömda Berättarladan i Rottneros. Teater när den är som bäst, på ett lite annorlunda vis. Scenen är byggd i en gammal renoverad lada och skådespelarna uppträder nära inpå, och bland publiken. Fantastisk live musik som förhöjer stämningen och upplevelsen till något utöver det vanliga. Tycker du om teater är detta något du måste uppleva! Premiär på midsommardagen enligt tradition och pjäsen spelas hela sommaren. 

Sunne Golfklubb

Är du en golf-fantast? Då måste du testa vår vackra 18-hålsbana vid Frykens strand. Vacker utsikt från gröna banor gör din golfupplevelse till något extra. Du kan boka online direkt på hemsidan, och i anslutning till golfbanan finns Wärdshuset Nils Holgersson där du äter god mat, samt en golfshop. Golfbanan ligger bara någon kilometer söder om Sunne och är öppen cirka maj - september, eller så länge vädret tillåter. Bra parkeringsmöjligheter även för större grupper och bussar. De flesta hotell i Sunne erbjuder dig golfpaket vilka du även hittar på Sunne GKs hemsida.

Ja, detta var endast ett litet förslag på vad Sunne har att erbjuda dig i sommar. Till detta kommer en rad evenemang och aktiviteter som du hittar i vår Evenemangskalender som uppdateras kontinuerligt. Ta gärna en titt för att se vad som händer just de dagarna du har semester!

Sunne kan även erbjuda dig många olika sorts boenden; hotell, bed & breakfast, vandrarhem, camping, stugor, ja vad som helst som passar dig. Vår kommun är liten till ytan men har mycket att erbjuda.

Vi hoppas att du har blivit sugen på Sunne och Värmland och vi vill att du ska känna dig hjärtligt välkommen!

Kontakta gärna Infopoint på biblioteket om du har fler frågor:

Infopoint, biblioteket
Storgatan 39
686 30 Sunne
Tel: +46 (0)565-164 00
Epost: turist@sunne.se