Event- och mässhallar

Ibland krävs det utrymme - av större proportioner! I Sunne tätort finns flera stora anläggningar som passar för kongresser, mässor eller banketter. Anläggningarna är flexibla och kan enkelt anpassas efter behov och önskemål. 
Hallarnas centrala placering gör att avståndet mellan kongressen/mässan/banketten och hotellen blir kort. Transport med bil eller buss, kanske en skön promenad - allt är möjligt. 
Event- och mässhallarna som beskrivs här nedan rymmer 400 personer eller fler.

 

Berättarladan

Alldeles intill Rottneros Park, strax utanför Sunne, ligger denna fantastiska lokal med sin unika och fascinerande design. Berättarladan är Värmlands största lada, som byggdes om till teaterscen och spelplats för Västanå Teaters verksamhet. Första föreställningen hade premiär midsommardagen 1999.
Berättarladan lämpar sig för föredrag, föreläsningar, musikunderhållning och teaterframställning. Lokalen är utrustad med den teknik som krävs för ett lyckat framträdande, samt hörslinga. 
Café- och serveringsdel finns. 


Berättarladan rymmer 500 personer

 

Fotbollshallen

1 800 kvm med konstgräs! Här är den perfekta hallen för en stor mässa. Utrymmen runt omkring lokalen ger möjlighet att expandera mässan till ännu större mått. 


Mässa i fotbollshallen

 

Helmia Arena

En av Sunnes största hallar. I vanliga fall krävs det vantar för att vistas i lokalen - det är nämligen en ishall. Utan problem kan hallen svida om till partystass och bjuda till stor bankett. Här finns plats för 1300 gäster vid bordsdukning. I biosittning ryms här hisnande 3000 personer. Till detta kommer utrymme på läktare samt en kafeteriadel, omklädningsrum och ett mindre konferensrum. 


Show i Helmia Arena

 

Magnum

Selma Spa+ stora stolthet! Ljus, luftig och rymlig lokal som lämpar sig för konferenser, föreläsningar, underhållning och/eller middag. Med en scen som kan byggas om och anpassas efter behov samt dubbla PC-projektorer och den senaste tekniska utrustningen, är detta en av Sunnes mest flexibla möteslokaler.
Här finns plats för 400 personer i biosittning.


Magnum på Selma Spa+
 

Sparbankshallen

Lätt och ledigt ryms det 1200 personer i biosittning i denna hall. Vankas det middag får det plats 720 gäster vid bordsdukning. 
Hallen är med sina 989 kvm utmärkt för stora arrangemang såsom shower och banketter.
Sparbankshallen benämns tillsammans med nedan nämnda Fotbollshallen som sporthallarna. Eftersom de två hallarna är sammanbyggda är platsen perfekt för en större mässa.


Sparbankshallen i Sunne

 

Sundsbergsladan

Mitt emellan de stora anläggningarna Selma spa+ och Hotell Selma Lagerlöf ligger en alldeles speciell gård. Sundsbergs gård omnämns bland annat i Gösta Berlings saga och är en av Sunnes äldsta och bäst bevarade gårdar. 
På gården finns Sundsbergsladan. 450 personer får plats i denna unika lokal.


Sundsbergsladan 

 

Tentipi

En privat fest för 25 personer eller ett evenemang för 1000 personer eller fler - med tältkåtor från Tentipi blir ert möte eller event något utöver det vanliga. Något som stannar kvar i minnet - länge.
Traditionellt och rustikt eller modernt och sofistikerat - låt er fantasi ta er till den där speciella, annorlunda och minnesvärda tillställningen. 


Unika möten med Tentipi

Tentipis hemsida (extern länk)