Aktiviteter i Sunne

För att en konferens ska bli effektiv och framgångsrik krävs ett program med omväxling och variation. Rika möjligheter till avkoppling och aktiviteter skapar nytändning - mitt i det viktiga arbetet. Sunne ger er de möjligheterna i överflöd. Hos oss finns kapaciteten att skapa ett meningsfullt aktivitetsprogram för alla behov.
Här presenterar vi några av de största besöksmålen och populäraste aktivitetsalternativen i Sunne.
 

  

Mårbacka Minnesgård

Mårbacka var den berömda författarinnan Selma Lagerlöfs hem. Här växte Selma Lagerlöf upp bland skrönor och skrymt som lade grunden för hennes prisbelöntsa författarskap som rönte framgång över hela världen. 
Mårbacka har sedan lång tid tillbaka varit Sunnes främsta besöksmål, och är så än idag. De guidade turerna i mansbyggnaden är både underhållande och intressanta. Här ges tillfälle att lära känna Selma Lagerlöf inte bara som författare utan också som entreprenör, politiker och förkämpe för kvinno- och fredsfrågor. 


Selma Lagerlöfs hem

 

Rottneros Park

En av Sunnes stoltheter är Rottneros Park. Här samsas formella parkrum, sköna naturparker och spännande trädgårdsformgivning med en unik skulpturpark som ger en upplevelse utöver det vanliga. 
En vandring i parken på egen hand, med en iPod-guidning eller traditionell guidning blir pauser som skapar nya dimensioner under intensivt mötesarbete.
Butiken och caféet i Rottneros Park ser till att besöket blir till ett bestående minne efter kongressen, konferensen eller mötet.


Vy över Rottneros Park

I Rottneros Park finns Spegelsalen -
vackraste festlokalen i Sunne

 

Ski Sunne

Det perfekta avbrottet under dynamiska konferenssessioner. Ta med hela gänget och kasta er ut för backarna.
Ski Sunne är en av de största skidanläggningarna utanför den nordiska fjällvärlden. Här finns backar som passar alla - allt från gröna lätta backar till teknikkrävande svarta pister. Liftkapaciteten är 8500 perosner/timme, så ni slipper köandet.
Ski Sunne har två restauaranger, skiduthyrning och håller öppet vissa kvällar i veckan. 


Utför backarna i Ski Sunne 

 

Sunne Camping

Alldeles i närheten av den stora konferens- och boendeanläggningen Selma spa+ ligger Sunne Camping. Ett välbesökt område som sommartid blir ett av de turisttätaste delarna av Sunne.
Anledningen till Sunne Campings popularitet är dels den stora campingen, dels att Sunne Sommarland ligger alldeles intill. Här finns också en helt fantastisk Äventyrsgolfbana som garanterar spännande utmaningar för hela konferensgänget. 
På Sunne Camping finns restaurang, härlig badstrand och vecka 32 varje sommar anordnas här Fryksdalsdansen.


Äventyrsgolf på Sunne Camping

 

Sunne Sommarland

På med badbrallorna och kasta er ut i rutschbanorna. Sunne Sommarland är det roligaste och blötaste stället i Sunne. Med andra ord, det perfekta alternativet för konferensen eller mötet som vill tänka utanför ramarna. Utmana varandra på en blob-contest, chicken-race i Fritt fall, eller glid runt Lazy river i en badring och bara slappa... Här hittar ni definitivt nya perspektiv på en annars så stundom stel konferenstillvaro.


Sunne Sommarland

 

Västanå teater

En av Sveriges största sommarteatrar som seglat upp i topp-tre vad gäller populära besöksmål i Sunne. Strax utanför Rottneros Park ligger Berättarladan där Västanå teater de senaste somrarna spelat bejublade föreställningar. Med en annorlunda spelstil, magisk musik, fantastisk kostym och scenografi ger Västanå teater en upplevelse som berör och består - länge. 
Vintertid spelas föreställningar i det mongoliska nomadtältet yurtan.


ur En Midsommarnattsdröm

 ..............................................................................................................

Torsbybadet

Våra goda grannar uppe i Torsby har en härlig anläggning med bad och gym. "Fräscht" och "toppmodernt" är utlåtanden från Torsbybadets besökare.
Resan blir inte lång då vägen upp till Torsby går längs med Fryken. Den spektakulära utsikten blir ett gott resesällskap.


Trivsamt och fräscht i Torsby

Mer information om Torsbybadet (extern länk)

 

Torsby Ski Tunnel

Endast fyra mil enkel resa, norr om Sunne finns Torsby Ski Tunnel. Här erbjuds skidåkning inomhus på en 1,3 kilometer lång slinga som följer terrängens naturliga nivåskillnader. Skidistruktörer finns på plats, och givtevis går det att hyra sin skidutrustning här.
Aktivera era mötesdeltagare med unika träningsmöjligheter som passar både elitidrottare och motionärer.


Klassisk och fristil i Torsby Ski Tunnel

Torsby Ski Tunnels hemsida (extern länk)

 

Vildmark i Värmland

Aktivitetsföretag med bas i Torsby som specialiserat sig på naturupplevelser. Vildmark i Värmland har många års erfarenhet av aktiviteter som stärker lagandan i företag eller organisationer. Ledorden är kvalitet och personlig service där gästens önskemål och syften tillgodoses. 
Här blir naturen möteslokaler. Gamla vanor och mönster bryts då deltagarna träffas i annorlunda och spännande miljöer - och nya tankebanor skapas.


Stärkande aktivitet i norra Värmland

Vildmark i Värmlands hemsida (extern länk) 

.................................................................................................................